Mellanmålstips

Rawfoodbollar med aprikos och kanel

1/2 dl solroskärnor
1/2 dl nötter, ex cashew
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl kokosflingor + lite att rulla bollarna i
1 tsk kanel
Ca 1/2 dl vatten
Ca 1 tsk agavesirap

Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn smet. Forma bollar som du rullar i kokosflingor. Förvara i kylen eller frysen.

Rawfoodbollarna är fria från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. Dessutom har torkade aprikoser ett lågt GI-värde och är rika på järn.

Rostade och smaksatta nötter

Ca 150 g blandade naturella nötter
1 msk kokosolja (eller annan olja)
1 tsk krydda (ex kanel, spiskummin eller chili)
Flingsalt

Blanda allt i en bunke och lägg upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 5-10 minuter. Låt svalna och ät som mellanmål eller strössla över yoghurten!

Fröknäcke med avokado

1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
Ca 0,5 tsk salt
4 dl vatten
FlingsaltBlanda de torra ingredienserna och ha därefter i 2 dl vatten. Låt svälla ett tag och ha sedan i resterande 2 dl. Bred ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper så tunt det går och strö över flingsalt. Grädda på 175 grader i ca 45-60 min (helst i varmluftsugn, men det går också med vanlig). Vänta tills brödet har svalnat och dela i lagom stora bitar.Bananglass

Fryst banan
Frysta bär eller frukt (ex hallon, blåbär, jordgubbar eller mango)
Eventuellt lite vätska (vatten eller mjölk)
Eventuellt lite honung/agavesirap

Skär banan i mindre bitar och frys in i minst några timmar. Ta fram och mixa ihop med frysta bär. Tillsätt så mycket vätska som behövs för att det ska bli en jämn smet. Ät direkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *