Vegansk nudelbowl

Här kommer ett recept på en rätt som passar de flesta då den är helt vegansk och dessutom glutenfri. Bli inte avskräckt av den långa ingredienslistan, den här rätten är enklare än man kan tro och går supersnabbt att tillaga!

För ca 2 portioner behöver du:
1 paket naturell tofú
1 paket risnudlar
Färsk koriander
Jordnötter
Sesamfrön
Böngroddar
Vitkål
Morot
Sallad (ex pak choy eller romansallad)

Marinad:
1/2 dl olja
1/2 dl soja
1 msk risvinäger
1/2 msk fisksås
1/2 msk sesamolja
1 bit färsk ingefära
Ca 1 tsk sambal oelek
1 nypa flingsalt
1 pressad lime
1 tsk agavesirap

Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Skär tofún i kuber och lägg i marinaden medan du hackar koriander och jordnötter. Stek tofún i lite olja så att den får fin stekyta, lägg åt sidan. Stek vitkål, morot och sallad mjuk (tips! köp färdigstrimlade grönsaker så slipper du skala och hacka själv). Koka risnudlarna och häll av vattnet. Blanda samman grönsaker, böngroddar, tofú, risnudlar och mariand. Toppa med jordnötter, koriander och sesamfrön. Ät genast!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *