Processed with VSCO with t1 preset

Klättring

För ett tag sedan var vi på Klätterfabriken i Gårda för att testa på klättring! Klättring är en träningsform som inte bara är rolig och utmanande utan också tränar hela kroppen på ett väldigt effektivt sätt. Allt från koncentration till styrka och balans behövs. Detta märks inte minst på träningsvärken dagen (eller dagarna..) efter. Har du inte testat än så gör det!

Stella Plantin som arbetar på Klätterfabriken och som själv klättrat under flera år säger att det inte krävs någon förkunskap alls för att börja. Den enda utrustning som behövs för bouldering (klättring med en madrass eller liknande under) är ett par klätterskor. Klättring på högre väggar kräver däremot både förkunskap, utbildning och mer utrustning.

Hon berättar också att träning anses vara en bra träningsform då den innebär ett naturligt rörelsemönster för människan med endast den egna kroppsvikten. I början är det vanligt att känna mest i underarmarna, men efter hand tränas stryka, balans, koordination och smidighet upp vilket gör det lättare och lättare. Många upplever också klättring som något meditativt då det kräver mycket fokus och mental närvaro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *